Önkormányzati választások
www.median.hu 
2017. május 27. 

Kutatások


Gazdaság
Társadalom
Politika
Dosszié

A kormányváltók többségének tetszik Botka üzenete

A szavazókorú népesség többsége kormányváltást akar, és az így gondolkodók abszolút többsége elfogadná Botkát miniszterelnöknek. Tíz nappal a miniszterelnök-jelöltet állító kongresszus előtt az MSZP megbízásából a Medián gyorsfelmérést végzett Botka László üzenetéről. 

Egyetemes visszaesés

A Fidesz-KDNP  támogatottsága a teljes szavazókorú népességben a januári 37 százalékról április végére 31 százalékra esett vissza, ami azt jelenti, hogy az elmúlt negyedévben közel félmillió szavazó távolodott el a kormánypárttól (ábra). 


A helyzet változatlan

Begyűjtőpárt

Jobb félni?KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2006. szeptember 29.

Önkormányzati választások

Készül a Medián előrejelzése

A Medián a választást megelőző két napon a Magyar Televízió és az RTL Klub megbízásából országos reprezentatív mintán végez személyes felmérést a szavazókorú népesség hangulatáról, szavazási szándékairól.

Az önkormányzati választások várható eredményéről az utolsó felmérés alapján készülő előrejelzést vasárnap este 7 órakor tesszük közzé mindkét televízióban és itt. Az ezt megelőző budapesti felmérés eredményeit – a választási eljárásról szóló törvényben előírt publikációs tilalom miatt ‑ a Medián nem hozza nyilvánosságra, de azokat az érdeklődők kérésére személyes tájékoztatásuk céljából elektronikus hírlevélben eljuttatja.